Nevar izdrukāt šo lapu

Jaunumi

ABC software sadarbībā ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) ir realizējuši projektu "Pacientu veselības pamatdatu un e-receptes informācijas apmaiņa ar pārrobežu E-veselības informācijas sistēmām", kura robežās ir izveidots nacionālais E-veselības kontaktpunkts, kas nodrošina pārrobežu datu apmaiņu un savieno Latvijas E-veselības sistēmu ar citu ES valstu veselības datu informācijas sistēmām. Tas ir iespējams, pateicoties Eiropas pamatpakalpojumu platformas izmantošanai un tam, ka Latvijā zāļu recepšu un veselības pamatdati ir pieejami elektroniski E-veselības sistēmā.


No š.g. 4.marta iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties savas e-receptes zāles citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, jo Latvija ir sākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām dalībvalstīm.
E-receptes zāles jau var iegādāties Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Čehijā, Portugālē un Spānijā, un pakāpeniski šo valstu skaits palielināsies. Kā arī citu noteiktu ES dalībvalstu iedzīvotāji Latvijas aptiekās var iegādāties savas e-recepšu zāles, ja mītnes valsts ir uzsākusi datu apmaiņu ar Latviju. Šobrīd Latvijas aptiekās var iegādāties zāles, kas ir izrakstītas Igaunijā, Polijā, Čehijā, Portugālē un Spānijā.


Informācija par valstīm, kuras veic e-recepšu datu apmaiņu ar Latviju, tiek regulāri atjaunota un ir pieejama NVD tīmekļvietnes sadaļā "Pārrobežu E-veselības pakalpojumi".


Pharmacy Logo